Oriunde in România

Telefon: 0726.13.14.14 | E-mail: office@esqcert.ro

Certificare ISO 22000

Siguranta Alimentului ISO 22000 HACCP

Certificare ISO 22000 / Documentatie completa HACCP Oriunde in Romania

Certificarea ISO 22000 sau asigurarea sigurantei si calitatii produselor alimentare este conditia obligatorie pentru supravietuirea companiilor si a producatorilor pe piata, determinind in acelasi timp o cresterea semnificativa a competitivitatii in raport cu ceilalti concurenti. ISO 22000 (Food Safety Management System requirements) sau HACCP este standardul fundamental pentru managementul sigurantei alimentului. Printr-o certificare ISO 22000, fiecare organizatie, implicate direct sau indirect in lantul alimentar, poate identifica toate riscurile, controla si inlatura intr-un mod eficient. Sistemul de managementul sigurantei produsului alimentar HACCP schimba abordarea organizatiei dumneavoastra de la o testare retroactiva a calitatii si riscurilor la un mod preventiv de a gandi si actiona, lucru extrem de eficient in conditiile in care orice organizatie care face parte din lantul alimentar trebuie sa faca fata unor dure cerinte din partea legislatiei si a consumatorilor.
ISO 22000 (HACCP) este primul standard care poate fi folosit de catre toti cei care fac parte din lantul alimentar de la producator la consumator. Aceasta include si furnizorii de servicii si produse non alimentare precum producatorii de echipamente, companiile de transport si producatorii de ambalaje care, desi nu sunt implicate in mod direct in productia de alimente, pot afecta igiena si siguranta produselor.

Prin Certificare ISO 22000 se obtine

 
  • Reducerea costurilor de productie
  • Reducerea amenzilor din partea organelor de control
  • Cresterea calitatii produselor
  • Cresterea volumului de produse la costuri mai mici
  • Accederea pe piete noi de desfacere (export, hypermarket etc)
  • Cresterea sigurantei alimentare
  • Cresterea competitivitatii companiei

Avantaje ISO 22000 HACCP

 
  • Recunoasterea oficiala a capabilitatii organizatiei de a produce/ distribui / comercializa alimente sigure pentru consumatori
  • Calificarea ca si furnizor al marilor producatori / retele comerciale
  • Mai buna comunicarea cu autoritatile (ANPC, ANSVSA, DSP)
  • Asigurarea conformarii la legislatia in vigoare
  • O mai buna imagine in piata si avantaj concurential
  • Motivarea personalului
  • Posibilitatea de a castiga o parte din licitatiile publice