ISO 22000 (HACCP)


Solicita Oferta

Elaborare documentatie completa HACCP / Certificare ISO 22000
Oriunde in Romania

Siguranta Alimentului ISO 22000 HACCP

HACCP sau asigurarea sigurantei si calitatii produselor alimentare este conditia obligatorie pentru supravietuirea companiilor si a producatorilor pe piata, determinind in acelasi timp o cresterea semnificativa a competitivitatii in raport cu ceilalti concurenti. ISO 22000 (Food Safety Management System requirements) sau HACCP este standardul fundamental pentru managementul sigurantei alimentului. Acesta permite fiecarei organizatii, implicate direct sau indirect in lantul alimentar, identificarea tuturor riscurilor precum si controlarea si inlaturarea lor intr-un mod eficient. Sistemul de managementul sigurantei produsului alimentar HACCP schimba abordarea organizatiei dumneavoastra de la o testare retroactiva a calitatii si riscurilor la un mod preventiv de a gandi si actiona, lucru extrem de eficient in conditiile in care orice organizatie care face parte din lantul alimentar trebuie sa faca fata unor dure cerinte din partea legislatiei si a consumatorilor.
ISO 22000 (HACCP) este primul standard care poate fi folosit de catre toti cei care fac parte din lantul alimentar de la producator la consumator. Aceasta include si furnizorii de servicii si produse non alimentare precum producatorii de echipamente, companiile de transport si producatorii de ambalaje care, desi nu sunt implicate in mod direct in productia de alimente, pot afecta igiena si siguranta produselor.
Certificarea HALAL arata ca produsele indeplinesc toate cerintele Halal, în conformitate cu legile islamice, aplicata sectoarelor alimentare, cosmetice si farmaceutice, adica produsele nu contin nicio componenta interzisa, nu a fost contact cu tot ceea ce aceasta considera impur/nepur. Sigla de certificare Halal face ca produsele conforme sa fie distincte cu dispozitiile religiei islamice, imediat, simplu şi sigur, in avantajul consumatorilor de pe diversele piete de destinatie.​

Avantaje HACCP

• Recunoasterea oficiala a capabilitatii organizatiei de a produce/ distribui / comercializa alimente sigure pentru consumatori
• Calificarea ca si furnizor al marilor producatori / retele comerciale
• Mai buna comunicarea cu autoritatile (ANPC, ANSVSA, DSP)
• Asigurarea conformarii la legislatia in vigoare
• O mai buna imagine in piata si avantaj concurential
• Motivarea personalului
• Posibilitatea de a castiga o parte din licitatiile publice